Cursusinfo

Wat neem ik mee naar de les?


Natuurlijk neem je de hond mee naar de les (als je de pup al hebt, je hond niet loops is of geblesseerd of ziek is - kom anders ZONDER hond naar de les! Zo blijf je zelf wel bij) maar wat nog meer? Zorg dat je een kwartier voor aanvang van de les aanwezig bent zodat de hond kan acclimatiseren voordat hij bij de les moet zijn. En verder? Wat trek ik aan en waar kan ik met vragen terecht? De antwoorden leest u hier:

WAT MOET JE WEL EN NIET MEENEMEN NAAR DE CURSUS:

- Speeltje (zonder piep), bijvoorbeeld een sjorlap, flostouw, bal aan touw (geen losse bal). In de kantine verkopen wij leuke speeltjes, die prima geschikt zijn voor de training.

- Beloningsbrokjes voor de hond (kleine "hap-slik-weg"snoepjes). Veel en verschillende smaakjes indien mogelijk.

- Poepzakjes om ongelukjes van de hond op te ruimen (ook verkrijgbaar in de kantine).

- Inentingsboekje: de entingen worden elke eerste les van elke cursus gecontroleerd door de trainers. Een enting tegen kennelhoest (Bordetella) is verplicht.

- Extra meenemen voor puppen: een kleedje of oude handdoek. Bij koud weer kan een kortharige oudere hond hier ook voordeel bij hebben! Schroom niet, neem het mee!

- Geen kleding en/of accessoires die op enige manier hinderlijk is, of kan zijn, voor uw eigen hond of voor de hond(en) van mede cursisten. Denk bv aan loshangende dingen zoals een sjaal, loshangende delen van een jas, krakende regenbroek etc. Geen klompen aan bijvoorbeeld en geen hoge hakken. Het advies van uw trainer op dit gebied is bindend.

- Zorg dat je minimaal een kwartier voor het begin van de les aanwezig bent zodat je hond kan acclimatiseren voordat jullie het veld op moeten.

 

RIEMEN EN HALSBANDEN:

- Vaste leren of kunststof halsband. Er wordt niet met slipkettingen gewerkt. Ditzelfde geldt voor elk corrigerend tuig. Een deugdelijk tuig om het lichaam van de hond is wel toegestaan (neem wel een halsband mee in je tas).

- Leren of kunststof riem. Rolriem en metalen kettingriem zijn niet toegestaan. Bij voorkeur heeft de riem een lengte van ca. 1,5 meter

 

VRAGEN OVER DE CURSUS, DE INDELING OF ANDERE PROBLEMEN:

- Vragen over de inhoud van de cursus, problemen met het aanleren, etc.: neem contact op met je eigen trainer.

- Vragen over de indeling van de cursus: neem contact op met de cursusadministratie via email cursus@hsvdronten.nl


sep 9, 2019 | admin | Cursusinfo